Velobet

Bilde: Bildbyrån

Norge spilte sist mot Spania i semifinalen i VM for to år siden. Den gang vant Spania 28-22

Første omgang ble relativt målfattig. Halvveis i første omgang gikk Norge opp i en tremålsledelse 6-3.  Spania klarte ikke å ta igjen de norske damene, så da la Spania om på forsvaret sitt. Det satte en effektiv stoppe og dette fikk de utnyttet. Rett før pause fikk de inn utlikningen sin slik at lagene gikk til pause med stillingen 11-11.

I andre omgang tok de norske damene ledelsen, men spanjolene ga seg ikke.  Halvveis i andre omgangen 20-16 ved straffekast av Nora Mørk, sitt sjuende mål i kampen. Hun endte på 8 mål og ble kampens toppscorer, med Kari Brattset Dale rett bak med 7 mål. Hun satt samtlige skuddforsøk hun hadde fra streken.

I det 50. spilleminuttet, hadde Norge to utvisninger. Selv her klarte ikke Spania å utnytte muligheten selv om de kjempet hardt, og denne perioden endte kun 1-1.

Spania fikk kun 10 mål i hele andre omgang. Katrine Lunde hadde en kjempebra kamp. Av 34 skudd på mål, reddet hun 13 av de. Redningsprosenten ble dermed på 38%.

Sluttresultatet ble 27-21 og Norge er dermed klar for nok en finale! Dette blir den tiende finalen under Thorir Hergeirsson siden han tok over i 2009.

Thorir Hergeirsson var både lettet og glad etter kampen. Han sa til TV3 om kampen: – Av erfaring møter vi den typen forsvar sjeldent. Så når man ikke har noe trening, kan det blir sånn.

Om det franske laget sier han at det er nok det beste laget så langt, men vi skal gjøre vårt beste for å stå på toppen av pallen.

Player of the Match: Katrine Lunde!

Finalen mot regjerende OL-mesterne Frankrike spilles søndag kl 17.30!