Velobet

Frankrike, Norge og Danmark kom alle på pallen i håndball-VM for kvinner 2023, men hvordan gikk det med de resterende lagene i turneringen? Se sluttstillingen i mesterskapet nedenfor.

I år var det ingen kvinnelandslag som slo sin tidligere beste plassering i turneringen. Sveriges fjerdeplass er identisk med lagets beste plassering fra VM i 2017. Andre lag som matchet sin tidligere beste VM-plassering var Senegal og Iran.

Hvordan ble den endelige rangeringen fastsatt?

De fire lagene som nådde semifinalene, ble seedet basert på resultatene fra gårsdagens medaljekamper. Lagene som røk ut i kvartfinalene i år, møtte hverandre i plasseringskamper om plassene 5-8.

Lagene som røk ut etter det innledende gruppespillet, fortsatte turneringen med Presidents Cup, mens de resterende nasjonene deltok i hovedrunden. Her avgjorde resultatene i de to gruppene hvilke lag som møtte hverandre i plasseringskampene 25-32.

Plassene imellom, 9-24, er basert på lagenes samlede prestasjoner i både hovedrunden og det innledende gruppespillet.