Velobet

Bilde: Bildbyrån

Norge er igjen best i verden på damesiden. Etter en vanvittig snuoperasjon av Norge i begynnelsen av andre omgang, vant de endelig finalen mot Frankrike 29-22 og tok sitt fjerde VM-gull i historien. Silje Solberg var fenomenal i keeperspillet i andre omgang.

Lagene startet med å følge hverandre fram til 7-7. Men så satte Frankrike opp tempoet sitt og dra fra Norge. – Nå rakner det fullstendig, sa Viaplay-kommentator Daniel Høglund da Nora Mørk kastet bort ballen og Lucie Granier sendte Frankrike opp til en 14–8-ledelse. Norge klarte å redusere til 16-12 før pausen med mål fra Nora Mørk og til slutt Henny Reistad fem sekunder før fløyta blåste.

Etter pausen snudde kampen helt. Etter kun 3 minutter inn i andre omgang, hadde Norge klart å utlikne til 16-16. På seks minutter fikk Henny Reistad inn 4 mål. Hun ble også Norges toppscorer med totalt 6 mål, det samme antall mål som Frankrike fikk inn i hele andre omgang alene!

Silje Solberg stod som kun verdens beste keeper kan med hele 50% redningsprosent. Hun ble også kåret til Player of the Match.

– Det er målvaktsspill fra en annen planet, sier Viaplays ekspertkommentator Gunnar Pettersen om den norske keeperen.

– Hun har gjenoppreist Norge fra de døde, supplerer kommentator Daniel Høglund.

– Det er det sykeste jeg har sett. Jeg er så mektig imponert. Tenk å komme på banen etter en slik førsteomgang og være så på hugget, sier Gro Hammerseng-Edin fra sin kommentatorplass hos TV3.

Gullet er Norges fjerde VM-gull i håndball for kvinner. Det gjør Norge til den mestvinnende nasjonen i VM-sammenheng, sammen med Russland.

Nå gjør nok Camilla Herrem, med sine nå totalt 9 gullmedaljer iOL, EM og VM, seg klar for å synge sin tradisjonelle seierssang, Tore tang!

Danmark og vertsnasjonen Spania spilte sin bronsefinale og den vant Danmark 35-28. Danmark fikk dermed sin første medalje siden VM i 2013.