Her finner du informasjon om sluttspillet i verdensmesterskapet for menn i håndball 2023. Åtte av de 32 landslaget som deltar i turneringen har sjansen til å komme helt hit og kjempe om de ettertraktede medaljene. Sluttspillet begynner med kvartfinale, der de to beste lagene fra hver gruppe fra hovedrunden går videre. Dette etterfølges av semifinaler og til slutt den store finalen, som avgjøres 29. januar 2023.

Kamptider i kampoppsettet er oppgitt i norsk tid. Når vi vet hvilke lag som kommer til sluttspillet, fyller vi dem inn og oppdaterer siden med et kampoppsett.

HÅNDBALL-VM 2023 SLUTTSPILLSKJEMA

Når turneringen er i gang vil vi presentere et sluttspillskjema her hvor du kan følge lagets vei fra kvartfinalen til den store VM-finalen. Spilleplanen nedenfor vil også bli oppdatert med korrekt informasjon når det er klart hvilke lag som går videre fra hver kamp.

KAMPSKJEMA SLUTTSPILLET VM 2023

Dato Tid Kamp
Onsdag 25. januar 2023 18.00 Nr. 1 Gr 1 – Nr. 2 Gr 3 (Kvartfinale 1)
Onsdag 25. januar 2023 18.00 Nr. 1 Gr 2 – Nr. 2 Gr 4 (Kvartfinale 2)
Onsdag 25. januar 2023 20.30 Nr. 1 Gr 3 – Nr. 2 Gr 1 (Kvartfinale 3)
Onsdag 25. januar 2023 20.30 Nr. 1 Gr 4 – Nr. 2 Gr 2 (Kvartfinale 4)
Fredag 27. januar 2023 17:30 Vinner Kvartfinale 1 – Vinner Kvartfinale 3 (semifinale 1)
Fredag 27. januar 2023 20:30 Vinner Kvartfinale 2 – Vinner Kvartfinale 4 (semifinale 2)
Søndag 29. januar 2023 14:30 Bronsefinale
Søndag 29. januar 2023 17:30 Final

Samtlige kamper er oppgitt i norsk tid

 • Sett inn kr 100, få kr 600 for å spille for

 • Innskudd og bonus må omsettes 8 ganger med minsteodds på 2,0

 • Les mer på regler og vilkår

Til ComeOn

18+, velkomstbonusen gjelder alle nye kunder. Minimumsinnskudd kr 100. Bonusen må omsettes innen 30 dager etter aktivering. Hjelpelinjen.no. Spill ansvarlig. Tilbudet kan kun benyttes en gang.

 • 100% innskuddsbonus opp til €300

 • Innskuddsbeløpet må omsettes 4 ganger med minsteodds på 1,80

 • Les mer på regler og vilkår

Til LeoVegas

18+. Velkomstbonusen gjelder kun for nye kunder. Minimumsinnskudd €10. Bonusen må aktiveres innen 14 dager etter registrering. Bonusen må omsettes innen 30 dager etter aktivering. Hjelpelinjen.no. Spill ansvarlig.

 • Sett inn kr 500 – få kr 1000 ekstra

 • Bonus må omsettes 10 ganger med minsteodds på 1,40

 • Les mer på regler og vilkår

Til Unibet

18+. Velkomstbonusen gjelder kun for nye kunder. Minimumsinnskudd €10. Bonusen må aktiveres innen 14 dager etter registrering. Bonusen må omsettes innen 30 dager etter aktivering. Hjelpelinjen.no. Spill ansvarlig.

🏆 Slik spilles sluttspillet i Håndball-VM 2023

Verdensmesterskapet i håndball avrundes med det store sluttspillet, der seier er det som kreves for å bli i turneringen. Det er her de åtte lagene som gjorde det best under det innledende gruppespillet og hovedrunden kommer hit. På denne siden finner du all informasjon om hvordan sluttspillet i håndball-VM 2023 vil foregå. Når det er klart hvilke lag som kommer helt til sluttspillet, vil detaljene i de forskjellige kampene oppdateres.

🏟 Hvor spilles sluttspillkampene?

Hele håndball-VM 2023 for menn spilles i Gdansk og Stockholm. Ergo Arena i Gdansk arrangerer to kvartfinaler og Tele2 Arena i Stockholm arrangerer to kvartfinaler. Arenaene avholder også en semifinale hver. Så tar Tele2 Arena fullstendig over. Bronsekampen og finalen spilles på den store arenaen på sør i Stockholm.

🤾 Hvilke lag går til VM-sluttspillet?

Å nå en VM-finale er en veldig stor prestasjon for et landslag. Bare åtte av de 32 lagene som deltar i turneringen kommer helt hit. Det er vinnerne og toerne fra de fire gruppene i hovedrunden som går videre til sluttspillet der kvartfinale, semifinale og medaljekamper venter. For å kunne innta en slik posisjon er det ikke bare viktig at du har prestert i hovedrunden, men at du også kan dra nytte av poengene fra det innledende gruppespillet.

🤷🏼 Hvordan fungerer sluttspillet?

Under sluttspillet går det raskt mellom de forskjellige kamprundene, og det kan noen ganger være vanskelig å holde oversikt over hva som skjer. Derfor har vi samlet alt du trenger å vite om de siste kampene i håndball-VM for menn 2023.

Kvartfinaler

Dagen etter at hovedrunden er over, begynner sluttspillet med kvartfinalene, som spilles 25. og 26. januar 2023. Her lister vi dato og klokkeslett for alle kvartfinalene. Vinnerne av disse kampene går videre til semifinalen.

 • Onsdag 25. januar kl. 18.00 Kvartfinale 1 (Gdansk)
 • Onsdag 25. januar kl. 18.00 Kvartfinale 2 (Stockholm)
 • Onsdag 25. januar kl. 20.30 Kvartfinale 3 (Gdansk)
 • Onsdag 25. januar kl. 20.30 Kvartfinale 4 (Stockholm

Semifinaler

Etter kvartfinalen får lagene en fridag før det er på tide at semifinalen avgjøres. Kampene går fredag ​​27. januar og her får vi endelig vite hvilke to lag som kommer helt til den store finalen. Her viser vi dato og klokkeslett for alle semifinaler. Vinnerne av disse kampene går videre til finalen i verdensmesterskapet i håndball.

 • Fredag 27. januar kl. 18.00 Semifinale 1
 • Fredag 27. januar kl. 20.30 Semifinale 2

Medaljekamper

Verdensmesterskapet avrundes som vanlig med de to kampene der plasseringen på pallen skal avgjøres. Både bronsefinalen og VM-finalen finner sted denne gangen søndag 29. januar, hvor vi forhåpentligvis kan se det norske laget delta. Her viser vi dato og klokkeslett for alle medaljekamper i håndball-VM for menn 2023.

 • Søndag 29. januar kl. 14.30 Bronsefinale
 • Søndag 29. januar kl. 17.30 Finale

🥇 Finale håndball-VM 2023

Den store finalen i håndball-VM for menn er kulminasjonen av en lang reise gjennom turneringen, der lagene har navigert seg gjennom gruppespillet og mellomrunden, samt slått ut sin tøffeste konkurranse i sluttspillet. Håndball-VM 2023-finalen spilles på Tele2 Arena i Stockholm og møtet finner sted søndag 29. januar og har avspark klokken 20.30 norsk tid.

🥅 Hvilke lag møter i VM-sluttspillet?

Utformingen av håndball-VMs spilleplan under sluttspillet betyr at lag som har møtt hverandre under innledende gruppespill eller hovedrunden, kan kun møtes igjen i finalen. Når nye møter foregår på denne måten mellom lag som tidligere har spilt mot hverandre, er det vanligvis revansjelyst fra lagets side som lyktes mindre godt i det første møtet.

Her presenterer vi retningslinjene som IHF, Det internasjonale håndballforbundet bruker for sluttspillet i VM for menn i håndball 2023. Med dette kan du beregne hvilke mulige motstandere som kan vente på de forskjellige lagene, helt til den store finalen.

Kvartfinale 1: Vinnere gruppe 1 – Toer fra gruppe 3
Kvartfinale 2: Vinnere gruppe 2 – Toer fra gruppe 4
Kvartfinale 3: Vinnere gruppe 3 – Toer fra gruppe 1
Kvartfinale 4: Vinnere gruppe 4 – Toer fra gruppe 2

Semifinale 1: Vinnere kvartfinale 1 – Vinnere kvartfinale 3
Semifinale 2: Vinnere kvartfinale 2 – Vinnere kvartfinale 4

🇳🇴 Hvilke lag kan Norge møte i VM-sluttspillet?

Om Norge tar seg videre til hovedrunden, er det allerede klart at de kommer til å spille i Gruppe III. Det spiller man mot lag fra Gruppe E. I denne gruppen finner vi Tyskland, Qatar, Serbia og Algerie.

1️⃣ Om Norge vinner gruppen i hovedrunden…

… går de videre til kvartfinale nummer 3, hvor du får møte toeren i Gruppe I som består av de beste lagene fra gruppe A og B fra de innledende gruppene. Lagene som er her er Spania, Montenegro, Chile, Iran, Frankrike, Polen, Saudi-Arabia og Slovenia.

2️⃣ Om Norge blir toer i gruppen…

… går de videre til kvartfinale nummer 1 hvor du får møte eneren i Gruppe I som består av de beste lagene fra gruppe A og B fra de innledende gruppene. Lagene som er her er Spania, Montenegro, Chile, Iran, Frankrike, Polen, Saudi-Arabia og Slovenia.

🏆 Hvem vant Håndball-VM 2021?

Sist gang mesterskapet ble arrangert, var det Danmark som vant herreturneringen i Egypt. For damene ble Norge verdensmesterne i Spania.

🇳🇴 Har Norge vunnet VM?

De norske herrene har ikke vunnet VM noen ganger. Mens de norske damene har vunnet VM hele 4 ganger. Dette skjedde første gang i 1999, deretter i 2011, 2015 og 2021.

🤾 Hvem kan Norge spille mot i sluttspillet?

Motstanden som venter Norge ved et avansement, avhenger av plasseringen som tas i hovedrunden. Her har vi oppsummert mulige motstandere for Norge i VM-sluttspillet 2023

⭐ Tidigere finalekamper i Håndball-VM

Den siste kampen i det store verdensmesterskapet er vanligvis en kamp som blir fulgt av håndballfans rundt om i verden, uavhengig av hvilke lag som er på banen. Kampene byr vanligvis på stor dramatikk, og her har vi en oversikt over finalekampene i herre- og dame-VM de siste årene.

Håndball-VM 2011

Herrenes VM i Sverige
Da mesterskapet ble spilt på svensk jord, var det Frankrike og Danmark som møttes i den store finalen. Begge lag vant sine grupper og klarte også å toppe tabellene i hovedrunden. Frankrike klarte å slå Sverige ut av turneringen i semifinalen, mens Danmark klarte å beseire Spania. Finalen var en målrik historie, som måtte ha ekstraomganger for å kunne avgjøres. Da ordinær tid hadde gått hadde begge lag scoret 31 mål, og i ekstraomgangene kunne Danmark få sin første ledelse gjennom hele kampen. Imidlertid vater det ikke så lange, og Frankrike kunne komme tilbake og til slutt vinne møtet med 37-35. Stjernene Nikola Karabatić og Mikkel Hansen scoret ti siste mål hver for sine landslag

Damenes VM i Brasil
Frankrike og Norge var lagene som kom til VM -finalen for kvinner. Norge vant sin gruppe, mens Frankrike kom på andre plass i sin. Deretter fulgte tre seire i sluttspillet før de møtes i finalen. Til pause hadde Norge en seks måls ledelse, som skulle økes til en åtte måls seier. Kristine Lunde-Borgesen ble toppscorer i kampen, med seks mål og laget vant finalen og sitt andre VM-gull med 32-24 som sluttresultat.

Håndball-VM 2013

Herrenes VM i Spania
Vertsnasjonen Spania gikk helt til VM-finalen, der de møtte det danske landslaget. I tillegg til Spanias tap mot Kroatia, gikk begge lag ubeseiret gjennom turneringen, og i finalen viste hjemmelaget virkelig hva de holdt på med. Laget dominerte kampen fra start og kunne vise en ledelse på 18-10 til pause. Foran et publikum på nesten 20 000 tilskuere kunne Spania endelig hente hjem sitt andre VM-gull etter de imponerende tallene 35-19.

Damenes VM i Serbia
Hjemmenasjonen Serbia kom seg helt til finalen der de møtte Brasil, som de tidligere hadde spilt mot under gruppespillet. I gruppespillet endte kampen 25-23 til Brasil. Dette var første gang at begge lagene tok seg helt til en VM-finale, og lagene her bød på en tøff kamp der begge i perioder hadde en ledelse på flere mål. Da halve tiden gikk, ledet Brasil med to mål og slik var det jevnt helt til sluttsignalet lød, der laget vant gullet med 22-20.

Håndball-VM 2015

Herrenes VM i Qatar
Nok en gang fikk vi se en vertsnasjon i VM-finalen og Qatar måtte ta imot de store favorittene Frankrike. Sammenlignet med Frankrikes andre sluttspillkamper, der de vant med gode marginer, var dette møtet mye jevnere. Til pause hadde laget en ledelse på 14-11, og etter ytterligere 30 minutters spill kunne Frankrike være stolte av sin femte verdensmestertittel. Kampen endte 25-22.

Damenes VM i Danmark
Norge og Nederland var lagene som tok seg til årets finale på kvinnesiden. Norge tok raskt et sterkt tak i kampen og klarte å score hele 20 mål før første omgang var over. Samtidig hadde Nederland bare klart ni treff. De norske damene fortsatte å holde et godt grep om møtet og klarte til slutt å vinne møtet og sitt tredje VM-gull med tallene 31-23.

Håndball-VM 2017

Herrenes VM i Frankrike
Dette årets finale på herresiden klarte Frankrike å forsvare gullet sitt for jubelen til hjemmepublikummet. Laget gikk ubeseiret gjennom gruppespillet og møtte Norge i finalen, som de beseiret 31-28 i begynnelsen av turneringen. Finalen var jevn og ved pause ledet Frankrike med ett lite mål. Men i andre omgang satte Frankrike inn et ekstra gir og sluttresultatet ble 33-26.

Damenes VM i Tyskland
Også på damesiden var det Frankrike og Norge som møttes i finalen. Her så vi en tøffere og jevnere kamp, ​​der 11-10 var resultatet til Frankrike-fordel ved halvtid. Lagets ledelse holdt jevnt mot slutten og med seieren med 23-21 ble nasjonen doble verdensmestere denne sesongen.

Håndball-VM 2019

Herrenes VM i Tyskland og Danmark
Finalen i herre-VM ble en nordisk kamp mellom Norge og hjemmelaget Danmark. Allerede under gruppespillet hadde lagene møtt hverandre og da var det dansk seier, akkurat som i lagets andre kamper under turneringen. Da ble sluttresultatet 30-26, men i finalen ble det en større seier enn det. Til tross for ni mål fra den norske stjernen Magnus Jøndal, kunne Danmark vinne møtet 31-22 og dermed hente hjem sitt aller første VM-gull.

Damenes VM i Japan
Turneringen på asiatisk jord bød på en rekke spennende kamper, hvor det til slutt var Spania og Nederland som gikk til den store finalen. Denne kampen var en ekte thriller, der Nederland ble tildelt en straffe med bare sekunder igjen av kampen og da stod det 29-29 på tavlen. Lois Abbinghs treff førte til seier og lagets første VM-tittel.

Håndball-VM 2021

Herrenes VM i Egypt
Akkurat som 2019 var VM-finalen for menn en kamp mellom to nordiske landslag. Denne gangen var det Sverige og Danmark som møttes i den tøffe kampen, som også ble Sveriges første VM-finale på 20 år. I pausen stod det 13-13 på tavlen etter en innledende periode der Sverige tok kommandoen. Men da kampen begynte å lide mot slutten, dro Danmark i fra og til slutt vant de kampen 26-24.

Damenes VM i Spania
Norge og Frankrike var lagene som klarte å nå finalen i den første kvinneturneringen med 32 landslag. Første omgang startet jevnt, men litt senere klarte Frankrike å øke ledelsen til seks mål. Til pause sto det 16-12 på tavla og mange trodde nok at saken var over. Men nei. Etter å ha lyktes med fire strake treff, kom Norge tilbake inn i kampen og til slutt tok de helt over. Laget var da overlegne helt frem til sluttsignalet da de kunne ta hjem seieren med 29-22.