Velobet

Bilde: wallpaperflare.com

Under sommerens OL i Japan, vant RHF mot de norske damene i semifinalen. I ettermiddag fikk damene sin revansj, og er klare for semifinalen.

Russland startet kampen og angrepet endte med med å sette inn straffekastet, og Norge svarte umiddelbart med å utlikne ved Marit Jackobsen. Russland svarte, men Norge har Sanna Solberg-Isaksen på kanten. Hun fikk stå mye alene på kanten, og i løpet av første omgang satte hun inn hele fire mål derfra. Da hun satt inn 3-2-målet, ga Norge aldri bort ledelsen i kampen. Norges ledelse var på det meste på seks mål da det var 16-10, men dette reduserte Russland med en god innspurt før pause, hvor stillingen var 19-15.

Russland var ikke på langt nær så skarpe som i OL-kampen i sommer. De mangler sin største profil Anna Vjakhireva, som har valgt å fokusere på annet enn landslagsspill. I semifinalen sist, scorte hun alene 9 mål. I denne kampen, var det Norge som fikk en 9-målscorer. Nora Mørk tok seg av samtlige norske straffekast. Hun satte de alle kontant i mål, utenom ett. Det ene kastet hun bommet på, dro ballen i stolpen og returen var hun rask med å sette inn i mål. Hun ble også kåret til Player of the Match. Solberg-Isaksen endte med totalt sju mål i denne kampen.

Sluttresultatet ble en 6-målseier, 34-28.

Norge møter vertsnasjonen Spania fredag på samme arena kl 20.30. Danmark har også tatt seg videre til semifinale, og møter vinneren av Frankrike – Sverige som spilles i kveld.

Alle resterende kamper i mesterskapet, spilles i Granollers.