Velobet

Foto: wallpaperflare.com

I løpet av helgen ble det sør- og mellomamerikanske mesterskapet i håndball fullført. Dette mesterskapet er også regionens kvalifiseringskamper for vinteren VM i Spania. Dermed er alle 32 lag klare for kvinne -håndball -VM 2021 selv nå.

Turneringen, som ble arrangert i Paraguay, ble spilt av de seks nasjonene Argentina, Bolivia, Brasil, Chile, Uruguay og vertsnasjonen selv. Egentlig skulle også Nicaragua ha deltatt, men fordi laget ikke hadde midler til reisen, overtok Chile plassen. Mesterskapet spilles i en enkelt serie hvor alle møter alle. Brasil og Argentina møttes i den siste og direkte avgjørende gullkampen i siste runde. Lagene var allerede før kampen garantert en VM-plass og kampen stod om hvem som skulle få gull- og sølvmedaljen.

Brasil vant gullkampen med tallene 31-22 etter en ledelse på ni mål til pause. Laget vant  alle kampene, der seieren mot Bolivia ble tildelt etter at kampen måtte brytes da flere spillere fra laget var for syke for kamper. Bolivia var også svake mot andre motstandere og tapte uvanlig stort 57-2 mot Argentina, 66-12 mot Uruguay og 71-9 mot Paraguay.

Det siste laget som ble hedret med en billett til Spania var Paraguay, som med fem poeng etter sine 5 kamper fikk tredjeplassen.

Dette betyr at gruppene til VM i desember nå er komplett og ser slik ut:

Gruppe A: Frankrike, Montenegro, Angola og Slovenia
Gruppe B: RHF, Serbia, Kamerun og Polen
Gruppe C: Norge, Romania, Kasakhstan og Iran
Gruppe D: Nederland, Sverige, Puerto Rico og Usbekistan
Gruppe E: Tyskland, Ungarn, Tsjekkia og Slovakia
Gruppe F: Danmark, Sør-Korea, Tunisia og Republikken Kongo
Gruppe G: Kroatia, Japan, Brasil og Paraguay
Gruppe H: Spania, Østerrike, Argentina og Kina