Velobet

Bilde: Bildbyrån

Nå er VM for alvor i gang! Forrige gang Norge og Sverige møtes i et mesterskap, var i bronsefinalen i sommeren OL. Da tok Norge en veldig overbevisende seier 36-19. Dagens kamp ble ikke en reprise. 

Det svenske laget har Nathalie Hagman. Hun har vært Sveriges store spiller mot mye svak motstand i VM så langt. Hagman, som er høyrekant, satte rekord og tangerte rekorden for antall mål i en og samme kamp mot Kasakhstan og Puerto Rico med 19 mål.

Kampen rakk så vidt å starte før Sverige fikk en utvisning. De norske damene startet skytingen og etter flere blokkerte skudd klarte Marit Jackobsen å få inn kampens første mål. Begge lagene fulgte hverandre gjennom første omgang og det svingte til begge lags fordel. Til pause var stillingen 14-12 fordel Norge. 

Andre omgang begynte lovende for Norges del. De fikk inn det første målet for omgangen, og var dermed oppe i en tremålsledelse. Norge klarer å holde, og øke til en firemålsledelse i det 39. spilleminutt. Så tar Sverige time-out. Etter time-outen får Sverige inn tre mål på like mange minutter før Norge tar en time-out. Rett etterpå får Sverige inn utlikningen, og lagene er like langt, 21-21.

Sverige valgte flere ganger å spille med syv utespillere for å øke sjansen for et mål og de lyktes flere ganger med denne taktikken. Med tre minutter igjen kunne Norge ta igjen ledelsen med to mål, men i sluttminuttet utliknet Sverige etter scoringer av Blohm og Mellergård. Da kampen ble avblåst ble resultatet skrevet til 30-30. 

-Vi finner ikke helt ut av det. De spiller bra kamp. Mot Nederland må vi vinne ved å ha et skikkelig godt og tett forsvar, sa Camilla Herrem etter kampen til TV3.

Veronica Kristiansen, dagens norske toppscorer med 7 fulltreffere sa til Dagbladet etter kampen: – Det føles egentlig ut som vi tapte. Sverige var effektive og gode i sju mot seks. Det klarte vi ikke å håndtere i dag. Jeg føler vi kunne avgjort det.

Siste kamp i hovedrunden er mot Nederland på mandag kl 20.30 på TV3. Norge må vinne for å være sikker på avansement. Sverige spiller mot Romania på mandag kl 18.00.

Gruppe II ser slik ut etter første runde:

1.  Nederland          7 poeng
1.  
Norge                  7 poeng
2.  Sverige               6 poeng
4.  Romania             4 poeng
5.  Kasakhstan        0 poeng
6.  Puerto Rico        0 poeng