Velobet

Foto: wallpaperflare.com

Det har gått som forventet så langt for de norske damene i VM i Spania. Etter de to første kampene, har de hele 87 mål scoret og kun 27 mål mot seg. De har nå 4 poeng, det samme om nummer to, Romania, i gruppen. Det gjør at Kasakhstan og Iran ikke kan ta poeng nok til å endre på dette. Men hvem som blir det siste laget som går videre, avgjøres i kveld når Kasakhstan spiller mot Iran.

Norge mot Kasakhstan, aldri spennende

Det var på forhånd forventet at kampen mot Kasakhstan skulle bli en lett kamp. Denne ble aldri spennende. Emilie Hovden, som spilte sin fjerde kamp på landslaget, ble Norges toppscorer med 7 mål, mens veteranen Camilla Herrem fikk inn 6 fulltreffere. Som Nora Mørk sa til Dagbladet etter kampen: -De har en helt annen rytme og spiller veldig sakte. Men for all del vi er mye bedre enn dem og det synes veldig godt.

Norge mot Iran, Irans keeper banens beste

Iran er VM-debutanter, og det ble før kampen snakket om ny verdensrekord i seier for Norges sin del. Rekorden er på 48 målsseier. Resultatet ble også som det ble spådd, Norge vant komfortabel 41-9. Camilla Herrem fikk nok en gang inn seks mål, mens Marit Jackobsen ble toppscorer med 7 mål. Hovden klarte å få inn fem mål i sin femte kamp.

Men det største høydepunktet, både for de på banen og alle seerne, var da Irans keeper Fatemeh Khalili Behfar ble kåret til banens beste spiller i kampen. Det ga også det høyeste jubelbrølet på arenaen og det ble tårevått både i det iranske laget og det norske laget.

– Det er en drøm å være til stede i VM, og å få denne prisen er ubeskrivelig. Jeg er så lykkelig, fortalte keeperen til TV3 etter kampslutt.

Kaptein Stine Bredal Oftedal lot seg også imponere.

– Det var kjempefint rett og slett. Måten hun og laget reagerte på var skikkelig fint. Det er kjempestort for dem å være her, og det setter ting i et annet perspektiv for oss og, sier Norges kaptein til NRK.

I den siste kampen i gruppespillet forventes det vesentlig tøffere motstand når Norge spiller mot Romania. Kampen vises på TV3 fra kl 19.30 med kampstart kl 20.30.

Tabellen etter to runder:

Gruppe C

Lag K V U T + MF P
Norge 2 2 0 0 87 27 +60 4
Romania 2 2 0 0 77 28 +49 4
Kasakhstan 2 0 0 2 35 84 −49 0
Iran 2 0 0 2 20 80 −60 0