Velobet

Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN

I den første kampen for de norske damene i hovedrunden, møtte de Puerto Rico. Laget tapte 55-15 mot Nederland og 48-10 mot Sverige, men de kom seg ved å vinne over Usbekistan 30-24.

Det ble, som forventet, aldri en spennende kamp. Sluttresultatet endte 43-7. Sanna Solberg-Isaksen ble Norges toppscorer med sine 10 mål i denne kampen. Camilla Herrem bemerket seg også med sine 8 mål.

Puerto Rico kom til 29 avslutninger, men kun 7 av de gikk i mål. Mye takket være målvakten Rikke Granlund som fikk en redningsprosent på 71% gjennom kampen.

– Uavhengig av motstander er det alltid gøy å gjøre en god kamp. Men jeg forberedte meg annerledes enn jeg ville gjort mot Sverige for eksempel. Jeg studerte ikke skytterne til Puerto Rico, sa hun til VG.

Neste kamp er på lørdag 11. desember kl 20:30 mot naboene våre Sverige – Norge.

– Det blir veldig gøy, jeg tror alle jentene gleder seg. Vi er alle sammen klare over at det begynner ordentlig på lørdag. Nå skal jeg hjem å se Sverige-Kasakhstan og Nederland-Sverige en gang til. Så skal vi begynne å forberede oss godt, forteller Nora Mørk til Dagbladet.

Sverige spilte mot Kasakhstan torsdag, og vant hele 55-20

Puerto Rico og Kasakhstan kan ikke kvalifisere seg videre.

Gruppe II ser slik ut etter første runde:

1.  Norge                  6 poeng
2.  Sverige               5 poeng
3.  Nederland          5 poeng
4.  Romania             2 poeng
5.  Kasakhstan        0 poeng
6.  Puerto Rico        0 poeng