Velobet

Bilde: Bildbyrån

Sverige vant Romania, og hadde dermed et poeng mer enn både Nederland og Norge før de startet sin kamp. Da var forutsetningen foran kampen satt: Norge må vinne, eller spille uavgjort 32-32 eller mer for å ta seg videre til kvartfinalen. Alt annet, så er Norge ute av VM.

Nederland best i starten

Nederland startet kampen. De fikk inn mål på sitt første angrep, mens Norge kasta bort sin første sjanse. Nederland grep sjansen og gikk opp til 2-0 etter kun to minutters spill. Nederland herjet. De virka til å forutse Norge sine bevegelser før de skjedde, og avbrøt angrep etter angrep. Dette sammen med at Nederland også var brennheite i sine angrep, gjorde at de økte ledelsen sin. Ved 10-5 tok den norske treneren Thorir Hergeirsson kampens første time-out. Pausen såg ikke ut til å virke med det samme, for Nederland tok en seksmålsledelse, 11-5 etter kun 14 minutter. De norske damene virket uorganiserte og trege. Men 10 minutter før pause, våkner damene for fullt. Henny Reistad får inn 4 mål i denne perioden, og Camilla Herrem 2 mål. Laget gjorde det som virket mulig, og gikk til pause med 17-17!

Etter pause ble det langt jevnere. Men etter 5 minutter går Norge opp i ledelsen for første gang i kampen ved 19-18. Og det skulle vise seg at denne ledelsen skulle de klare å holde hele kampen ut. Nederland prøvd i siste halvdel på Sverige sin suksessoppskrift, ta ut keeperen og sette inn en ekstra spiller i angrep. Dette var vellykket, for Norge sin del. Camilla Herrem klarte og snappe ballen og kastet den fra egen banehalvdel og mot mål. På første forsøket gikk ballen stolpe ut, men like etterpå rettet hun på ved en helt lik anledning, tomt mål hos Nederland på grunn av ekstra angrepsspiller.

To forrykende minutter

58 minutter, stillingen er 36-34 til Norge. Nederland jakter mål og er veldig frampå når Norge er i angrep. Det resulterte i at Norge fikk en sju-meter og Nederland en spiller utvist. Nederlands håp for videre spill i turneringen er å utlikne. Den nederlandske keeperen redder Nora Mørks skudd. Nederland fosser i angrep, det er knapt med tid. Solberg er en levende mur, og redder! Norge i angrep, de kaster seg bort og Nederland løper rett i angrep solo. Men setter ballen stolpen og ut. Norge på nytt inn i angrep, men igjen snapper Nederland ballen. Solberg viser igjen sine egenskaper som mur og hindrer ballen fra å gå i mål. Og nå er det nederlandske målet tomt. Solberg kaster ballen fra eget mål og inn i motstanderens mål og scorer dermed kampens siste mål og stillingen blir 37-34 til Norge. Norge er videre til kvartfinalen!!

Henny Reistad ble kåret til player of the match! Hun endte med hele 9 mål, tett etterfulgt av Camilla Herrem med 8 mål. Camilla sa etter kampen til TV3: – Nei helsiken asså, dette var helt nydelig! Jeg er glad jeg har så mange gode lagvenninner.

Norges kvartfinale er mot Russland (RHF) og spilles den 15. desember i Granollers, nord for Barcelona. Sverige møter Frankrike samme sted, samme dag.