Velobet

Danmark er best i verden for tredje gang på rad. Den danske lagmaskinen tok sitt tredje strake VM-gull da de beseiret Frankrike 34-29 foran et fullsatt Tele2 Arena.

Søndag ble det spilt VM-finale i håndball-VM for menn 2023. Danmark gikk for sin tredje strake VM-tittel da de møtte Frankrike, som knuste Sveriges gulldrøm fredag. Finalen ble spilt foran fulle tribuner i Tele2 Arena i Stockholm.

Danmark gikk til topps i kampen med et perfekt forsvarsspill og raskt kontringsspill. Danskene tok tidlig tak i finalen med noen kjappe scoringer tidlig for å få en luke til Frankrike. Franskmennene bet imidlertid tilbake i kampen og avsluttet omgangen bra. Danmark gikk inn til pause med ettmålsledelse (16-15).

Andre omgang

Lagene sto likt i starten av andre omgang før Danmark gjorde et nytt fremstøt for å ta en tremålsledelse etter sju minutter. Frankrike kjempet seg imidlertid tilbake i kampen og reduserte til ett mål etter et kvarter spilt. Men Danmark viste virkelig styrke i VM-finalen og nektet å gi slipp på ledelsen. Da franskmennene nærmet seg, rykket danskene i fra og ledet med tre mål med ti minutter igjen av finalen, en ledelse de økte til fire med åtte minutter igjen.

Danmark hadde en fantastisk oppslutning på Tele2 Arena under finalekvelden, noe som absolutt ga ekstra energi da danskene skulle forsvare tittelen og VM-gull. Da Rasmus Lauge la på til 31-27 med seks minutter igjen, føltes det som det skulle mye til for at Danmark skulle tape kampen. Kevin Möller reddet også det kommende franske angrepet.

Frankrike begynte imidlertid å finne tilbake og reduserte til to mål med to minutter igjen. Men det ble ingen spenning. Danmark kontret med to mål og kunne til slutt stå som vinnerne i VM-finalen i 2023.

Danmark er verdensmester i 2023 for tredje gang på rad, med det er de alene noensinne i håndballhistorien. Finalen endte 34-29 og Danmark er nok en gang best når det kommer til stykket. Frankrike får reise hjem med et hederlig VM-sølv.

Danmark – Frankrike, 34-29 (16-15)