Velobet

Håndballjentene spilte i påsken to treningskamper mot Montenegro, første kamp ble spilt i en fullsatt hall i Ørsta. Håndballjentene lå bak til pause, men kom sterkt tilbake og vant til slutt 34-25.

Siden det kommende VM arrangerer av blant annet Norge, er håndballjentene automatisk kvalifisert og trenger ikke å spille kvalifiseringskamper. De hadde uansett også vært kvalifisert direkte som regjerende verdensmestre. Da VM ble spilt i Spania i 2021 ble Kari Brattset Dale kårets til den beste spilleren (MVP) i hele turneringen.

Det var med hele fire debutanter til Ørsta: Eli Marie Raasok, Live Rushfeldt Deila, Sara Berg og Kristiane Knutsen. I tillegg var også Kari Brattset Dale tilbake etter fødsel.

Ørsta

I den første kampen mot Montenegro fikk Deila og Berg sitt første sjanse.

Første omgang ble åpnet med mål til Norge, men Montenegro ga alt og til pause var stillingen 12-13.

– Det er påskeferie-håndball. Vi gjør det for vanskelig i angrepet, men nå må vi gjøre det rent og enkelt, også må vi opp i forsvar, sa Tonje Larsen, landslagstrener for Håndballjentene, til TV 2 etter pausen.

Andre omgang åpnet jevnt, og Kari Brattset Dale åpnet med å score sitt første mål i comebacket. Nora Mørk scorte også fire mål før ti minutter hadde gått. Med Mørk sitt femte mål, som sørget hun for norsk ledelse 20-18 før Sara Berg fikk sitt første landslagsmål og dermed økte den norske ledelsen til en tremålsledelse.

Etter halvspilt omgang hadde håndballjentene fått bort påske-håndballen. Også Live Rushfeldt Deila fikk også sitt første landslagsmål. Norge kjørte på og fikk treff på både kontringer og straffer. Etter å ha snudd kampen vant de norske jentene 34-25 over Montengro i Ørsathallen.

Norge – Montenegro 34-25 (12-13)
Ørstahallen, Ørsta
Toppscorer Norge: Nora Mørk – 7 mål
Toppscorer Montenegro: Nina Bulatovic og Jelena Despotovic – 5 mål

Volda

‘Returkampen’ ble jevnere enn den første kampen. Eli Marie Raasok fikk sin debut i denne kampen. Montenegros målvakt Marina Rajcic briljerte til tider og stoppet Norge fra nok en storseier.

Det tok ikke lang tid før Montenegro scorte i Volda. Lagene spilte jevnt, men bortelaget ledet an de første minuttene av kampen. Nora Mørk satte en nydelig skruball forbi den montenegrinske målvakten, og reduserte til 2-3 etter fem spilte minutter.

Emilie Hegh Arntzen markerte seg for Norge i åpningsminuttene, og notert seg tre scoringer de første syv minuttene.

Men etter en ellers treg start tok Norge omsider initiativet i kampen. Og ved at Davidsen stengte buret, kunne de norske spillerne sette 8-4 foran publikum etter halvspilt omgang. Da Montenegro begynte omsider å redusere den norske ledelsen nærmere pausen, tok Thorir Hergeirsson en time-out. Kristine Breistøl kom med to susere på rad, og sendte Norge i ledelsen 15-12 til pause.

Etter pausen var det Montenegro som kom best i gang mens Norge slet med å forsvare seg. Etter knappe sju minutter i andre omgang, utliknet de til 17-17. Har ga Hergeirsson beskjed om å sette forsvaret. Halvveis i omgangen var Norge foran 20-19.

Henny Ella Reistad kom i gang, og sendte Norge opp i en firemåls-ledelse seks minutter før slutt. Montenegro ga seg ikke. De klarte å redusere, men Norge vant til slutt 27-23 etter en tøff kamp i Volda.

Toppscorer Nora Mørk oppsummerte kampen mot Montenegro på denne måten til TV 2:

– Det var ikke en superpen kamp, men vi vinner. Vi hadde som mål å holde de under 25 mål, som vi slapp inn forrige kamp, og det klarte vi. De bruker lang tid i angrep, og vil helst ha ballen mest mulig, og da må vi være effektiv når vi først får ballen. Vi kan score flere mål i angrep, men vi vant og det var deilig.

Norge – Montenegro 27-23 (15-12)