Velobet

Årets panamerikanske mesterskap i håndball for menn fant sted på Gimnasio Polideportivo i Viña del Mar i Chile. Årets vinnere var Argentina, som er dermed videre til OL i Paris i 2024 etter å ha slått Brasil i en spennende finale.

Totalt åtte lag kjempet om en OL-plass i Paris, og Chile viste styrke til tross for at de var kvalifisert som vertsnasjon og tok seg helt til semifinalen. USA tok også to seire i sin gruppe og møtte Brasil i semifinalen, der de tapte med 40-27. Argentina gikk seirende ut av gruppe B etter å ha slått USA, Cuba og Uruguay med full pott. Seieren på 33-26 over Chile i semifinalen var et ytterligere bevis på Argentinas dyktighet.

Til tross for Brasils sterke start i finalekampen, med en fremragende prestasjon av Barcelonas Haniel Langaro, viste Argentina besluttsomhet. Den til å begynne med jevne kampen ble mer og mer overtatt av Argentina i andre halvdel av kampen og førte dem til seier. Seieren sikrer ikke bare Argentina en plass i OL, men styrker også deres posisjon som en av kontinentets beste håndballnasjoner.

For Brasil betyr finaletapet at de nå må forberede seg på en ny kvalifisering etter årsskiftet, der de har en ny sjanse til å nå Paris 2024. I tillegg til Argentina er også Japan, Frankrike og Danmark klare for OL.

Gruppespillet

Gruppe A:
1. Brasil, 6 poeng (til semifinale)
2. Chile, 4 poeng (til semifinale)
3. Mexico, 2 poeng
4. Den Dominikanske Republikk, 0 poeng

Gruppe B:
1. Argentina, 6 poeng (til semifinale)
2. USA, 4 poeng (til semifinale)
3. Uruguay, 2 poeng
4.  Cuba, 0 poeng

Semifinaler
Brasil – USA 40-27
Argentina – Chile 33-26

Bronsefinale:
USA – Chile 27-28

Finalen:
Brasil – Argentina 25-32

Sluttstilling Det Panamerikanske mesterskapet

  1. Argentina (klare for Ol)
  2. Brasil (klare for ny kvalik til OL)
  3. Chile
  4. USA
  5. Uruguay
  6. Vuba
  7. Mexico
  8. Den Dominikanske Republikk