Velobet

En første omgang hvor det ikke fungerte for de norske gutta og de lå under med fire mål til pausen. Men pausen gjorde de god nytte av og omstilte seg helt til seier og fire poeng inn i hovedrunden. 

Nederland åpnet i et forrykende tempo. Målvakt Bergerud fikk et skudd i hodet, som ga nederlandsk utvisning i første spilleminutt. Nederlands Luc Steins var helt klart den avgjørende faktoren og styrte laget og kampen i sin favør. De norske gutta klarte ikke å stoppe toget og de tok ledelsen og økte den gjennom første omgangen. Fem minutter før pausen var Nederland hele seks mål foran på 15-9. De norske gutta klarte å redusere noe, og var ‘kun’ fire mål under til pausen, 17-13.

– Nederland har rundspilt Norge i 30 minutter, meldte Viaplay-ekspert Ole Erevik.

Andre omgang begynte som første omgangen. Sebastian Barthold bommet på en stor sjanse mot Nederland-keeper Bart Ravensbergen og Nederland svarte med å score umiddelbart.

Men så kom en dobbelt scoring fra Barthold  med et nederlandsk mål i mellom. Så fikk Kevin Gulliksen et mål. Sagosen satte i gang med oppspill av Harald Reinkind og et dundrende skudd i mål før Sagosen selv fikk en fulltreffer. Kevin Gulliksen raske ben stakk fra Nederland og satte 20–20 på en kontring. Det var ti magiske minutter med opphenting og utlikning. Gøran Johannessen ga Norge ledelsen på 21-20, og nå gjaldt det å kjempe hardt og holde hodet kaldt.

To ganger kom Nederland tilbake og utliknet, men de klarte ikke å ta tilbake ledelsen.

– Nederland spiller rundt oss i starten av kampen. Vi får en veldig tøff start. De spiller veldig bra, men vi får snudd det. 2.omgangen er veldig sterk, sa Torbjørn Bergerud til Dagbladet.

Lagoppstilling:
Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Magnus Abelvik Rød, Harald Reinkind, Vetle Eck Aga, Gøran Johannessen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bjørnsen, Sander Øverjordet, Kevin Gulliksen, Magnus Gullerud, Sebastian Barthold og Alexander Blonz

Player of the match: Luc Steins

Gruppe F
Nord-Makedonia – Argentina 26-35
Nederland – Norge 26-27

Gruppe E
Algerie – Tyskland 21-37
Qatar – Serbia 24-34

I Katowice venter kamper mot Qatar, Tyskland og Serbia fra gruppe E. Tyskland kommer inn med fire poeng, mens Serbia og Nederland har to. Qatar og Argentina har ingen poeng med seg fra innledende runde.

Neste kamp er på torsdag kl 20.30 mot Serbia. Kampen vises på TV3 og Viaplay.