Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Det ble denne uken kjent at Christian Berge blir en del av Kolstads trenerteam, og dermed forlater han herrelandslaget etter 8 år. Hans kontrakt med Kolstad løper foreløpig fram til sommeren 2024. 

Christian Berge har vært trener for det norske herrelandslaget siden 2014 og har sett laget ta to sølv i VM 2017 og 2019. De tok også bronse i EM 2020. Dette er  de eneste medaljene de norske herrene har.

Kolstad, som holder til i Trondheim, har fra før bekreftet at de også henter inn Sander Sagosen, Magnus Gullerud, Magnus Abelvik Rød, Torbjørn Bergerud og Gøran Johannessen til laget.

Berge sier at det er et veldig positivt at Kolstad har høye ambisjoner.– De har en visjon som ikke har vært prøvd på norsk jord før. Det er et lag som virkelig ønsker å ta steget opp. Jeg elsker å jobbe med mennesker som tenker stort. Det får jeg lov til å være med på hver eneste dag nå, og det synes jeg er utrolig moro., sier han til NRK.

Kolstad skal ha et tredelt trenerteam som består av Berge, Stian Gomo og Erlend Sagosen. Berge skal ha ansvar for angrepsspill, Gomo for forsvarsspill, og Sagosen for målvaktspill og individuell oppfølging av spillere.

Daglig leder Jostein Sivertsen i Kolstad sier at stikkordet for å lykkes blir å ha sterke relasjoner mellom trenere, god kommunikasjon og høy takhøyde.