Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

Denne helgen ble de europeiske, asiatiske og sør- og mellomamerikanske mesterskapene i håndball fullført, hvor plassene i det kommende verdensmesterskapet sto på spill. Hele tolv nasjoner har kvalifisert seg til mesterskapet neste vinter.

Det svenske laget vant søndag europamesterskapet etter en fantastisk finale mot de regjerende mesterne Spania. I sluttsekundene ble laget tildelt en straffe som resulterte i vinnermålet gjennom Niclas Ekberg. Fra håndball-EM belønnes de tre beste nasjonene med plass i verdenscupen, men da Sverige og Danmark allerede var klare for mesterskapet i form av vertsnasjon og regjerende mestere, gikk plassen videre til Frankrike som ble nummer fire etter tap i bronsekampen med Danmark, og Norge som ble nummer fem i turneringen.

I Asiamesterskapet, som fant sted i Saudi-Arabia i perioden 18.-31. januar, var det Bahrain, Iran, Qatar og vertsnasjonen selv som gikk til semifinale og dermed også kvalifiserte seg til verdensmesterskapet. Den siste VM-plassen ble snappet av Sør-Korea som vant kampen om femteplassen. Qatar vant mesterskapet mot Bahrain i finalen, 29-24. Totalt 16 nasjoner deltok i turneringen, der Japan måtte trekke seg i siste sekund på grunn av flere positive covid-hendelser i troppen.

De sør- og mellomamerikanske mesterskapene var også preget av covid-smitte, med Colombia som ga opp sin deltakelse på grunn av dette. Turneringen, som ble spilt i Brasil, inkluderte dermed syv lag i stedet for åtte, hvor Argentina, Uruguay, Brasil og Chile var de som nådde semifinalen og VM-kvalifiseringen. I den spennende finalen var det til slutt hjemmelaget som sto øverst på seierspallen etter å ha vunnet finalen mot Argentina med 20-17. Dette var bare den andre utgaven av turneringen, som håper å styrke sportens posisjon i regionen.

Følgende lang er nå klare for Håndball-VM 2023 for herrer

Polen, Sverige, Danmark, Frankrike, Norge, Spania, Bahrain, Iran, Qatar, Saudi-Arabia, Sør-Korea, Argentina, Brasil, Chile og Uruguay.