Velobet

Norge spilte i helgen VM-kvalifisering. Dee var i gruppe B med Polen og Tsjekkia, mens Italia, Kroatia, Montenegro og Israel var i gruppe A. Det var to plasser for 2023 IHF Men’s Junior World Championship. Det glapp i siste kamp, de siste to minuttene for Norges del. 

29 av de 32 lagene som skal delta i 2023 IHF Men’s Junior World Championship er nå avgjort. Kroatia og Polen fikk sine billetter til Tyskland/Hellas 2023, og vant sine respektive kvalifiseringsturneringer, som ble spilt i Chieti, Italia, mellom 6. og 8. januar 2023.

En 33-25 seier over Tsjekkia på den første dagen av turneringen var avgjørende for Polens ambisjoner, ettersom hovedrivalen Norge spilte en 25-20 seier mot den tsjekkiske laget den andre dagen, noe som betydde at Polen bare trengte uavgjort mot skandinavisk side for å ta en køyeplass i kraft av deres overlegne målforskjell.

Alt lå til rette for en utmerket kamp mellom Polen og Norge, og de to sidene skuffet ikke. Polen tok en 15-10-ledelse til pause, bare for den skandinaviske siden å få et enestående comeback i andre omgang, som de startet med et utmerket 13-7-løp.

Med et åtte mål fra Johannes Gurich ledet Norge med tre mål da 115 sekunder gjenstod, og kampen så ut til å være avgjort. Likevel er håndball en uforutsigbar sport, og polske Marcin Gluszczenko scoret sine to mål i rask rekkefølge for å utligne kampen, 28-28, og ga laget sitt plass for Tyskland/Hellas 2023.

Kroatia og Polen klar for VM

Kroatia og Polen slutter seg til 12 andre europeiske lag – vertskapene Tyskland og Hellas og Danmark, samt Færøyene, Frankrike, Ungarn, Island, Portugal, Serbia, Slovenia, Spania og Sverige – i den siste konkurransen, som skal finne sted i Tyskland og Hellas fra 20. juni til 2. juli 2023.

Andre lag som er VM-klare

Fire asiatiske lag – Bahrain, Japan, Kuwait og Saudi-Arabia
Fire afrikanske lag – Algerie, Angola, Egypt og Tunisia
Fire lag fra Sør- og Mellomamerikanske konføderasjonen – Brasil, Argentina, Chile og Costa Rica

Sist, men ikke minst vil Cuba og USA representere det nordamerikanske og karibiske konføderasjonen, mens Australia også tar turen etter å ha vunnet IHF Trophy Oceania.