Velobet

Bilde: Wallpaperflare.com

I kvinnenes Champions League møtte norske Vipers fra Kristiansand mot ungarske Györ med knappeste margin, 30-29. Flere av de norske landslagsprofiler var å se på banen, for hvert sitt lag. 

I gruppespillet var det Vipers tur å ta imot Györ. Et lag som kom med 13 seire i sitt gruppespill så langt i Champions League. Vipers seier ødela deres seiersrekke, og legger til rette for at de kan ta seg direkte til kvartfinalen, men de er avhengig av at CSKA Moskva vinner hjemme mot Metz på søndag. Dersom Metz klarer å få et poeng mot CSKA laget, må Vipers ut i en playoff-kamp om en kvartfinaleplass mot tyske Borussia Dortmund som ble nummer seks i sin gruppe.

Det var en virkelig prestisjekamp mellom flere av de største norske landslagsstjernene i Kristiansand lørdag kveld. For Györ var Silje Solberg, Veronica Kristiansen, Stine Bredal Oftedal og Kari Brattset Dale alle på banen, mens Nora Mørk og Katrine Lunde var blant var med for Vipers.

– Vi merker godt at man kjenner hverandre godt. Vi prøver å ødelegge litt for hverandre, men det var jo ikke en tellende kamp, sånn egentlig. Györ har egentlig ingenting å spille for, men det var veldig gledelig for oss. Vi får se i morgen hva det blir til. Jeg tror nok Metz tar det, sier Mørk til VG.

Vipers vant Champions League forrige sesong for første gang. Larvik er det andre norske laget som har vunnet Champions League, i 2010-2011. Györ har vunnet Champions League tre sesonger på rad før Vipers vant forrige sesong.