Velobet

Ungarn truet aldri de norske gutta da de tok seg komfortabelt videre etter 33–25. Nå er det kun en kamp igjen i  turneringen for gutta. Nemlig kampen om 5. plass. Her skal Norge spille mot Tyskland. De spilte også mot hverandre i hovedrunden, da vant Norge 28-26.

Kampen omtrent startet med et rødt kort da Ungarns Miklós Rosta satte en straffe via ansiktet til målvakt Bergerud. Det hadde da gått under ett minutt. Helt korrekt dømt.

Sander Sagosen satte Norges første mål, mens Kristian Bjørnsen fikk treff på sitt første forsøk til stillingen 3-1. Han skulle få to mål til før pausen. Han var blant Norge beste spillere i første omgangen.

Ungarn tapte mot Danmark med hele 40–23. Det skulle seg at Norge ville vinne denne kampen relativt enkelt. Halvveis i omgangen ledet gutta med fem mål, mens til pause stod det 16-13.

Sagosen hadde en bedre kamp i dag enn i kvartfinalen. Midt i 2. omgang ble han forbannet etter å ha bli slått i gulvet av Ungarns Adrian Sipos. Dommerduoen Bonaventura-tvillingene mente det var tilstrekkelig med to minutter for slaget i fjeset på trønderen.

– Det burde vært straffet hardere. Dette vil vi ha bort, mente Viasat-ekspert Kristian Kjelling.

Søndag avslutter håndballgutta VM med kamp mot Tyskland. Da handler det om 5. og 6. plass i turneringen. Tyskland slo fredag Egypt 35–34 etter ekstraomganger.

Lagoppstilling:
Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Magnus Abelvik Rød, Harald Reinkind, Vetle Eck Aga, Gøran Johannessen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Sander Øverjordet, Tobias Grøndahl, Petter Øverby, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Gullerud, Sebastian Barthold og Alexander Blonz

Player of the match: Sander Sagosen

Andre resultater:
Tyskland – Egypt 35-34 (e.e.o)
Semifinalene:
Spania- Danmark 23-26
Frankrike – Sverige Avkast 31-26

Neste kamp er på søndag kl 15.30 mot Tyskland på Tele2 Arena i Stockholm Kampen vises på TV3 og Viaplay.