Velobet

Håndball-VM 2023 er over for noen lag. Onsdag ble plasseringskampene for President’s Cup-lagene spilt i Fredrikshamn i Danmark. Nedenfor viser vi resultatene fra gruppespillet, plasseringskampene og sluttstillingen i turneringen.

Som mange sikkert har fått med seg, har det pågått håndball for de lavere rangerte VM-lagene mens hovedrunden og sluttspillet har pågått parallelt. For de åtte nasjonene som endte på sisteplass i hver gruppe i det aller første gruppespillet, har det vært en forlengelse av VM i Fredrikshamn. Dette har gitt nasjonene muligheten til å spille jevne og tøffe kamper mot hverandre for å avgjøre sluttplasseringene i bunnen av håndball-VM.

Island og Kongo vant hver sin gruppe og spilte om 25. plass i turneringen, en plasseringskamp som Island vant med to baller. Om plassene 27-28 kjempet Kina mot Chile, der man må imponeres av sistnevnte som trakk det lengste strået i en jevn kamp som endte 25-26 i Chiles favør. Paraguay tok deretter 29. plass i turneringen, mens Iran vant den absolutte jumboplassen mot Grønland og unngikk å havne sist.

Kamp om 29. plass
kl 15.30 Paraguay – Kasakhstan 36-30 (20-18)

32. Grønland

Plassene 1 til 8 og 25 til 32 avgjøres ved play-off eller knock-out. Lag som kommer på tredjeplass i hovedrunden rangeres fra 9. til 12. plass, lag som kommer på fjerdeplass i hovedrunden fra 13. til 16. plass, lag som kommer på femteplass i hovedrunden fra 17. til 20. plass og lag som kommer på sjetteplass fra 21. til 24. plass. Ved poenglikhet tas målforskjellen i hovedrunden i betraktning, deretter antall scorede mål. Hvis lagene fortsatt står likt, vil antall poeng fra den innledende runden legges til grunn, etterfulgt av målforskjellen og deretter antall scorede mål i den innledende runden.