Velobet

Qatars herrelandslag i håndball fortsetter å dominere det asiatiske mesterskapet i år. Med en 30-24-seier over Japan i finalen vant laget sin sjette strake tittel i mesterskapet. Også Japan, Bahrain og Kuwait får billett til VM med sine topp 4-plassering i mesterskapet.

Finalen, som fant sted i Manama i Bahrain, viste at Qatar fortsatt er i toppen av Asia. Laget gikk ubeseiret gjennom turneringen og toppet gruppen sin med tre strake seire. I hovedrunden fortsatte de å imponere, og i semifinalen slo de Kuwait med klare 33-26. Finalen mot Japan fulgte samme mønster. Qatar ledet 17-11 til pause og ga ikke fra seg ledelsen i løpet av hele kampen.

Qatar tok sin sjette strake mesterskapstittel, og laget viser ingen tegn til å roe seg ned. Med en blanding av erfaring og nytt blod klarte laget under den nye treneren Goran Perkovac å vise at de er kommet for å bli.

Blant de fire beste var også Japan, Bahrain og Kuwait, som med plasseringene sine er klare for VM i 2025.