Velobet

Katrine Lunde var tilbake, sin første kamp i VM. Hun fikk åtte redninger i kampen. Norge fikk testet sitt forsvarsspill da Sør-Korea spilte sju mot seks. Norge vant kampen med ti mål og dermed også er gruppevinnere. 

Første omgang var noe treg i starten. Etter fem minutter kun var det scoret to mål. Begge var signert Camilla Herrem i kontring. Etter ti minutter stod det 4-2 til Norge, men nærmere enn det kom ikke Sør-Korea i kampen.

Sør-Korea har en svenske trener, Henrik Signell. Han prøvde midtveis i 1. omgang seg med å ta ut keeper og kjøre syv utespillere i angrep. Det varte kun en kort periode da forsvarsspiller Bakkerud utnyttet det tomme målet og scorte tre mål på mindre enn to minutter fra egen banehalvdel. Norge gikk fra 8–3 til hele 11–3. Det er det som kalles en fiasko.

– Det er litt gøy at de prøver på syv mot seks. Da får vi trent på det, sier assisterende landslagstrener Tonje Larsen til Viaplay i pausen.

Norge fikk en relativt lett kamp. Camilla Herrem fikk også lekt seg og var fantastisk effektivitet i den siste kampen i Stavanger. Venstrekanten satte inn seks strake mål. Norge gikk til pause med ledelse 20–11.

Andre omgang var noe svakere. Konsentrasjonen var nok ikke helt på topp. Norge scoret kun fem mål de første 20 minuttene i andre omgang, mens Sør-Korea kom bedre ut. De fikk blant annet inn flere spektakulære flygere. De kom nærmere Norge, med kun fem måls forskjell. Men seieren til Norge var aldri direkte truet.

Nora Mørk kom også på banen fikk sine første spilleminutter i VM. Hun endte uten scoring, men hun serverte sine medspillere og stod for hele seks assist.

– Vi spiller en bra kamp i perioder. Første omgangen er bra, og så har vi litt slurv, tekniske feil og en del bom i den andre omgangen. Det handler nok mest om litt fokusfeil. Alt i alt er det en fin kamp, sier Herrem til Dagbladet.

Camilla Herrem ble kåret til banens beste.

Norge – Sør-Korea 33–23 (20-11)
Toppscorer Norge: Camilla Herrem – 7 mål
Toppscorer Sør-Korea: Eunjoo Shin – 6 mål

Troppen

16 Katrine Lune
32 Olivia Lykke Nygaard

6 Maren Nylund Aardahl
7 Stine Skogrand
9 Nora Mørk
10 Stine Bredal Oftedal
14 Kristine Breistøl
15 Vilde Ingstad
21 Ingvild Bakkerud
22 Kristina Sirum Novak
23 Camilla Herrem
24 Sanna Solberg-Eriksen
25 Henny Ella Reistad
30 Maja Furu Sæteren
33 Thale Rushfeldt Deila

Neste kamp blir mot 6. des kl 20.30 mot laget på tredje plass fra gruppe D, som blir enten Angola eller Island. Gruppe D spiller sine siste gruppespillkamper i morgen mandag.

Norge skal spille i Gruppe II i hovedrunden. Gruppen spiller sine kamper i Trondheim.

Tabell Gruppe C

Pos Land Spilt Seier Uavgjort Tap MF Poeng
1  Norge 3 3 0 0 +59 6
2 Østerrike 3 2 0 1 +4 4
3  Sør-Korea 3 1 0 2 0 2
4 Grønland 3 0 0 3 -63 0