Velobet

Norge var favoritter før kamp, men starte på første omgang var overraskende jevn. Nord-Makedonia fulgte de første 2o min, men deretter var det kun et lag på banen. Norge leder med det etter første runde på målforskjell.

Sander Sagoseen var tilbake på laget etter et for langt skadeopphold etter en feiloperasjon og tok umiddelbart kontroll og viste at han var klar og skadefri. Fram til 9-9 var makedonerne bra med, men så fikk de 2 min utvisning på Martin Serafimov. Her utnyttet Norge overtallet og fikk inn tre raske mål av hhv Gullerud, Sagosen og Barthold. Fra nå fikk ikke Nord-Makedonia kontakt og Norge dro i fra. Magnus Abelvik Rød med sine 204 cm kom inn på banen etter 18 minutter. Han scoret tre mål, skaffet en straffe og serverte en assist i første omgang.

– Han stabiliserte det norske forsvarsspillet. Fantastisk innhopp, mente Viaplays-ekspert Joachim Boldsen.

Norge ledet 18–11 etter en superavslutning av de første 30 minuttene.

Andre omgang fortsatte på samme vis som slutten av første. Norge kjørte eget løp, men når Sagosen ikke var på banen gikk kvaliteten ned. Han kom på igjen for de siste minuttene av kampen på stillingen 30-24. Det endte 39-27.

Sagosen var involvert i det meste og endte med 6 mål og hele 11 målgivende pasninger. Han var med andre ord involvert i hele 17 mål. – Det er deilig å se at han er i form, og han gjør det på en rolig måte. Det ser veldig behagelig ut og bra, sa NRKs ekspert Håvard Tvedten.

Abelvik Rød og Sagosen ble Norges toppscorere med sine 6 mål hver.

Lagoppstilling:
Torbjørn Bergerud, Kristian Sæverås, Magnus Abelvik Rød, Harald Reinkind, Vetle Eck Aga, Tobias Grøndahl, Gøran Johannessen, Christian O’Sullivan, Sander Sagosen, Sander Øverjordet, Petter Øverby, Kristian Bjørnsen, Kevin Gulliksen, Magnus Gullerud, Sebastian Barthold og Alexander Blonz

Player of the match: Sander Sagosen

Gruppe F
Argentina – Nederland 19-29
Norge – Nord-Makedonia 39-27

Gruppe E
Tyskland – Qatar 31-27
Serbia – Algerie 36-27

Neste kamp er på søndag kl 20.30, da mot gruppens svakeste lag Argentina. Kampen vises på TV3 og Viaplay.