Velobet

Sør-Korea er best i verden på U18-nivå på kvinnesiden. De vant mot Danmark i finalen 31-27.

Etter at Sør-Korea slo Sverige 33-27 i kvartfinalen og deretter Ungarn i semifinalen 30-29, ventet finalen Danmark, som i sin semifinale beseiret Nederland 37-21.

Til slutt var det koreanerne som vant U18-VM foran over tusen tilskuere i Skopje med vinnertallene 31-27, dette etter at kampen sto 15-15 til pause. Julie Scagliones ti mål for Danmark kunne ikke redde danskene, som dermed vant to finaler og tapte to siden turneringen startet i 2006.

For Sør-Korea var det den første tittelen etter å ha tatt bronsemedaljen i de to siste mesterskapene. Bronsen i år gikk til Ungarn etter en oddetallsseier mot Nederland i tredjepremiekampen.

Norge vant sin innledende gruppe, hvor de spilte mot Brasil, Tsjekkia og Uruguay. I hovedgruppen kom Norge på tredjeplass, og dermed måtte de spille om 9.-12. plass mot Kroatia, Tyskland og Nord-Makedonia. I første kamp vant Norge mot Kroatia etter straffekast-konkurranse etter at det stor 30-30 til fulltid. I siste og plassavgjørende kamp var det Tyskland som stod på andre banehalvdel. Norge vant kampen 32-24, og Nora Rosenborg ble den store toppscoreren med hele 11 mål. Norge endte dermed på 9. plass i turneringen.