Velobet

Det har lenge vært uvisst hvem som skulle ta over trenerrollen etter at det ble kjent at Christian Berge drar til Kolstad. Nå er det klart at Jonas Wille overtar hovedtrenerjobben fra 1.juli i sommer. 

Wille er i dag trener for svenske IFK Kristianstad. Siden i fjor høst har han kombinerte denne jobben og å være assisten for Berge på landslaget. Det var foran Gjensidige Cup i Trondheim han kom første gang som assistent i landslaget, og han fulgte også med til EM i Slovakia og Ungarn nå i januar.

Han har nå signert en kontrakt som løper til sommeren 2026. Den første samlingen med landslaget blir i forbindelse med kvalifiseringen til EHF EURO 2024. Dette skjer i oktober, med to innledende kamp mot Slovakia hjemme og Finland borte. Fram til disse kampene vil Wille foreta seg en stor kartlegging

– Jeg må bruke månedene som kommer på å få oversikt, og gjøre de riktige prioriteringene. Det er det overordnede. Så må vi så tidlig som mulig starte dialogen og oppfølgingen med spillerne, slik at vi i oktober er så godt forberedt som mulig til å plukke ut den beste troppen. Spillerne må holdes på tå hev, og da snakker jeg ikke bare om 18 mann, men så mange som mulig, slik at det blir en vrien oppgave å ta ut troppen i oktober, sa Wille til handball.no.

Målsettingene til Håndballgutta ligger fast.

– Vi ønsker å være et lag som kjemper om medaljer i hvert mesterskap, og vi drømmer fortsatt om å ta gullet. Samtidig har vi stor jobb å gjøre – og det gjelder ikke bare vi som skal jobbe i landslagsregi, men alle som er involvert på herresiden i norsk håndball – med å jobbe sammen for å utvikle flere og bedre toppspillere, sa Wille videre.

Wille har mange tanker om både hvordan utvikle forsvarsspillet, inkludert en plan B, men også angrepsspillet skal videreutvikles.

Håndballpresident Kåre Geir Lio sier til handball.no om Wille: – Jonas er en god lagbygger, og da tenker jeg både på det han får til med spillerne han rår over, men også i måten han får teamet rundt laget til å jobbe sammen. Han er en kar som får folk med seg. Forbundsstyret opplever at ansettelsen av Jonas som landslagssjef er det riktige valget nå. Vi håper og tror at han vil lykkes i arbeidet med å videreføre det som Christian Berge og hans team har utrettet gjennom noen svært suksessrike år, og at han også sørger for å forbedre det som må til for å ta ytterligere steg, sier Lio.