Velobet

Japans herrelandslag i håndball skal spille i OL i 2024. Etter finaleseier mot Bahrain er japanerne nå Asias representant i neste års OL i Paris.

I løpet av kun en uke i Qatar og Doha spilte 11 asiatiske nasjoner om en plass i OL 2024 i en intens kvalifiseringsturnering. Vinneren av turneringen ville få OL-plass, mens nummer to skal spille en interkontinental kvalifiseringsturnering til våren.

Etter 32 kamper på 10 dager gikk Japan seirende ut av turneringen og ble den første asiatiske nasjonen som får delta i neste års OL i Paris. Japan vant gruppe B foran Bahrain og gikk videre til semifinale mot Sør-Korea, en semifinale som Japan vant med elleve mål. I finalen møttes Japan og Bahrain, begge topplagene fra gruppe B. Japan gikk til topps og vant 32-29 etter ti mål av Kosuke Yasuhira.

Japans seier i kvalifiseringen betyr at de er klare for OL, i en turnering der Frankrike (vertsnasjon) og Danmark (regjerende verdensmestere) allerede er klare. Flere nasjoner blir med i OL i løpet av vinteren. Til våren vil Bahrain (nummer to i den asiatiske kvalifiseringen) delta i den interkontinentale kvalifiseringen sammen med andre nasjoner.

Sluttabell gruppene

Gruppe A:
1. Qatar, 10p
2. Sør-Korea, 8p
3. Saudi-Arabia, 6p
4. De forente arabiske emirater, 4p
5. Kina, 2p
6. India, 0p

Gruppe B:
1. Japan, 8p
2. Bahrain, 6p
3. Iran, 4p
4. Kuwait, 2p
5. Kasakhstan, 0p

Sluttspillet

Semifinaler:
Japan – Sør-Korea, 34-23
Bahrain – Qatar, 30-29

Bronsfinale:
Sør-Korea – Qatar, 38-32

Finale:
Japan – Bahrain, 32-29

Sluttstilling OS-kvalik Asia (menn)

 1. Japan (klare for OL)
 2. Bahrain (ny OL-sjanse interkontinental play-off)
 3. Sør-Korea
 4. Qatar
 5. Iran
 6. Saudi-Arabia
 7. Kuwait
 8. De forente arabiske emiratene
 9. Kina
 10. Kasakhstan
 11. India