Velobet

I dag startet håndball-VM for menn. Danmark er regjerende verdensmestre. Norges menn spiller sin første kamp på fredag den 13. mot Nord-Makedonia.

Sju dager med gruppespill åpner mesterskapet, hvor 32 lag skal reduseres til 24 som går videre til hovedrunden. Der venter tre nye kamper for lagene før de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet i Stockholm. Norge ligger blant topp ti på oddsen.  Norge spiller innledende i gruppe F. I hovedrunden slås de sammen med gruppe E bestående av Tyskland, Qatar, Serbia og Algerie.

Vertskapslandet Polen har æren av å åpne turneringen hvor de møter Frankrike. Først i morgen skal de gjenværende lagene delta i konkurransen, men Norge åpner sitt mesterskap med kveldskamp fredag 13. mot Nord-Makedonia. Kampen kan sees på TV3 og Viaplay, akkurat som de resterende kampene i turneringen.

Landslagstreneren Jonas Wille tok over som landslagssjef for håndballgutta 1. juli 2022 etter å ha vært assistenttrener for Christian Berge siden høsten 2021. Nå står han foran sitt første mesterskap som landslagssjef, og han har klare forventninger til seg selv og laget.

Norges innledende kamper i Gruppe F

Fredag 13. januar kl. 20.30 Norge – Nord-Makedonia
Søndag 15. januar kl. 20.30 Norge – Argentina
Tirsdag 17. januar kl. 2030 Nederland – Norge

 

Håndballgutta har to sølv som beste resultat fra VM (2017 og 2019). I EM 2020 tok Norge bronse, mens de endte på henholdsvis 6. og 5. plass i VM 2021 og EM 2022.