Velobet

Foto: wallpaperflare.com

Minst sju personer fra spillergruppen og støtteapparatet testet tirsdag positivt på covid-19 etter kampen sin søndag i Slovenia. En slovener testet også positivt etter denne EHF Euro Cup-kampen. Landslagslegen Nils Ivar Leraand antar at smitten kommer fra den norske leiren. Han sier også at det er hurtigtester de fem har testet positivt på, og dette er nå bekreftet ved PCR-tester. Alle er fullvaksinert og de har alle relativt milde symptomer, fra forkjølelse til mer influensalignende symptomer, opplyser landslagslege til VG.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson bekrefter at alle de smittede må nå isolasjon i forhold til reglene i det landet de befinner seg i.

– Dette er selvfølgelig leit og kjedelig. Samtidig er dette en klar påminnelse om at covid ikke er over ennå, skriver landslagssjef Thorir Hergeirsson i en tekstmelding til TV 2.

EHF Euro Cup spilles av Norge og vertsnasjonene for det kommende EM i 2022 da disse er direkte kvalifisert. Norge er kvalifisert som regjerende europamestre. Norge vant hjemmekampen mot Slovenia på Nadderud Arena torsdag 29-17, mens kampen i Slovenia endte med norsk seier 26-21. De neste kampene i denne cupen er

 

VM-oppkjøring Intersport Cup

De norske håndballdamene spiller sine neste kamper i Intersport Cup 25-28 november. Her skal de spille mot Nederland, Sør-Korea og Russland. Samtlige kamper spilles i Åsane Arena i Bergen. TV2 sender Norge sine kamper.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson setter stor pris på at Håndballjentene kan forberede seg til VM på hjemmebane slik tradisjonen er.

– Å spille landskamper på hjemmebane med publikum på tribunen er både inspirerende og motiverende, og vi gleder oss til å spille i den flotte arenaen i Åsane, sier han.