Velobet

Denne uka har de norske håndballgutta bydd på Gjensidige Cup på Jordal Amfi. Hit kom også Kroatia, Danmark og Argentina. De to sistnevnte spiller i samme gruppe som Norge i OL som er om kun 2 måneder.

Torsdag:
Norge – Kroatia 32-26 (16-14)

Håndballgutta fikk en god start på Gjensidige Cup med seier 32-26 over Kroatia i første kamp som ble spilt torsdag. Disse lagene møttes sist i EM 2020, da Kroatia tok seieren i semifinalen etter ekstraomgangene. Denne torsdagen fikk Sondre Gjerdalen sin debut på landslaget mot Kroatia samt William Aar var tilbake i etter noen år ute av troppen.

Alexander Blonz tok kampens første scoring, men Kroatene svarte med to kjappe scoringer og tok ledelsen. De to lagene spilte jevnt i starten av omgangen og vekslet på ledelsen. Like før halvspilt, kontret Blonz inn til utligning med hans mål nummer 200 for Norge, og bare minutter senere tok Norge ledelsen og økte ti 10-8. Tomålsledelsen holdt seg til pausen.
Toppscorer Norge: Alexander Blonz – 11 mål
Toppscorer Kroatia: Luka Lovre Klarica – 5 mål

Andre omgang ble ledelsen jevnt økt helt til sluttsignalet kom hvor Norge vant med seks mål.  Alexander Blonz sa om kampen til TV 2:

– Det lover godt måten vi spiller på. Alltid gøy å være kampspiller i kamper som dette, det blir mange skudd og det var gøy, sier han.

Lørdag:
Kroatia – Argentina 20-19
Norge – Danmark 36-36 (22-21)
Begge lagene startet kampen energisk, og etter snaut fem minutters spill var stillingen 3-3 selv etter at begge målvaktene også hadde gjort redninger. Det ble en jevnspilt og meget målrik første 30 min, med høy hastighet og mange sjanser og mål til begge lag. Stillingen til pause var, 22-21 til Norge.

Norge fikk best start i andre omgang, og økte ledelsen til tre mål. Men mer skulle det ikke bli. Utlikningen til danskene kom kun 6 minutter ut i omgangen, og de skulle ta ledelsen. Danskene skulle dog oppleve det samme som de norske, nemlig at det bli ikke mer enn tre mål i ledelsen og det ble utlikning. Det ble en skikkelig spennende avslutning, med flere time outer og mange sjanser, endte kampen til slutt uavgjort 36-36.
Toppscorer Norge: Sebastian Barthold, Tobias Grøndahl og Gabriel Setterblom – 7 mål
Toppscorer Danmark: Mathias Gidsel – 9 mål

 

Søndag 12. mai
Danmark – Kroatia 37-22
Norge – Argentina 40-28 (26-12)
De norske gutta fortsatte denne kampen slik de avslutta mot danskene: med høyt tempo og mange sjanser. Det sammen med få tekniske feil, presise ballslipp og kloke pasninger ble det mange mål. Hele 26 mål skulle Norge ha til pausen.

Selv om den andre omgangen startet best for Argentina, var det vel få som var usikre på hvem som skulle ende med seieren. Men Argentina satte virkelig opp trykk og tempo, og viste i alle fall delvis at de ikke er et så svakt lag som det kanskje virket som i den første omgangen. For Argentina slo faktisk Frankrike tidligere i år.

Toppscorer Norge Alexander Christoffersen Blonz med 8 mål
Toppscorer Argentina Andres Gabriel Moyano med 7 mål

Landslagstrener Jonas Wille sa før turneringen at han ‘håpte å gode svar på det vi ønsker å test ut og at vi blir enda mer samkjørte’. Det kan det se ut som han fikk svar på.